Zwangerenbegeleiding
Wat een heerlijk nieuws, een kleine spruit in het gezin! Direct wordt er van alles in gang gezet ter voorbereiding op de komst van de baby. Er komt veel nieuwe informatie op ouders af over allerhande denkbare babythema’s. Alleen waar blijft de hond in dit verhaal?

De geboorte van een baby verandert veel. In gezinnen waar een eerste kindje geboren wordt en er al een hond is, was de hond tot dat moment vaak ‘het kind’ in huis. Met een baby erbij wordt de gezinsdynamiek opeens anders, ook voor de hond. Soms wordt vergeten om de hond mee te nemen in dit proces en soms zullen eigenaren door de bomen het bos niet meer kunnen zien. Er is zo veel informatie te vinden, alleen wat is waar en wat zijn bakerpraatjes?

  • Helpt het als je hond de eerste poepluier mag eten, of is dat vooral gewoon niet zo fris?
  • Kun je de maxi-cosi bij binnenkomst gewoon op de grond zetten, of is dat misschien niet zo veilig?
  • Bevorder je de relatie als je de baby bij de hond in de mand legt, of is dat geen goed idee?
  • Mag je hond bij je op de bank liggen als je (borst)voeding geeft, of is het beter van niet?

Tijdens deze cursus worden de aanstaande ouders en de hond voorbereid op de komst van de kleine. Zo kijken we vast vooruit naar de wenselijke situatie en wat daarvoor nodig is, welke verhalen over honden en kinderen wel of niet waar zijn en we bereiden de (belangrijke) eerste ontmoeting voor, zodat de kennismaking tussen de hond en de baby positief verloopt. Daarnaast is er natuurlijk ruimte voor individuele vragen.

Tussen de verschillende consulten is er de mogelijkheid tot het stellen van vragen via Whatsapp of e-mail.